18 Kasım 2008 Salı

Sınırı aşmamak



İnsan çocuğu melek zannediyor ama değiller. Yetişkinler kadar hatta genelde fazlasıyla sinirleniyorlar. Bizimkilerin sinirlendiği noktaları buraya listelesek, yarın öbürgün anaokulunda aynı sınıfa düşecekler, onlarla tanışacak kişiler, ne bileyim gelecekte Nisan ve Güney'le duygusal ilişki yaşayacaklar bilse baştan ona göre davransa.

Nisan; masal başlangıcındaki "Evvel zaman içinde kalbur saman içinde develer tellal iken pireler berber iken ben ninemin beşiğini tıngır mıngır sallar iken" denmesine çok kızar. En keskin bıçak sırtıdır. "..ben dedemin beşiğini.." diye girilmesi gerektiği hususunda nettir.

Güney; bir mantık çerçevesinde dizdiği oyuncaklarının ellenmemesini ister. Herhangi bir şeyi bir yere rastgele koymamıştır, aklında kesin bir gerekçe vardır. Sen dan diye onun düzenini bozarsan gerilir çocuk.

Nisan; söylediği bir şey anlaşılmadığında çok kızar, küplere biner. Dediği bir seferde anlaşılsın ister. Ağlar ses tonuyla"Çükknü ben senin kusun da değilim kusun da..ben senin kusunum." dediğinde "çünkü ben senin kuzun da değilim kuşun da. Ben senin kızınım" dediğinin bir seferde anlaşılmasını ister, tartışma istemez.

Güney titizdir. Gömleğinin koluna bir damla su geldiğinde hemen değişmesini, parkta ayakkabısına kum kaçtığı vakit anında kumun ayakkabıdan tahliye edilmesini, bir şey yer veya içerken ağzının her lokma/yudumdan sonra itinayla silinmesini ister. Yapılmazsa iyi sinirlenir, ters çıkar, sert yapar.

Nisan; saç stiline müdahale ettirmez. Saçlar dağınık ve lüle lüle duracaktır, toka moka yalan şeylerdir.

Güney; kıyafet tarzına karıştırtmaz. Gömlek sever, kemer sevmez. Kotu asla akmayacaktır. (akmak: kemersiz pantolonun düşmesi) Çorabının ucundaki dikiş gergin ve her parmağa muntazaman oturacak, çorap gerilebildiği kadar çekilecektir yukarıya. Tarzını bozmaya çalışanı harcar.
Nisan, icat çıkarırsan gerilir. Hanfendi yatıyorsa yatacaktır, evde oynuyorsa oynayacaktır. Yok dışarı çıkalım, vay oyun oynayalıma gelmez. Kararı o verecektir.
Güney unutmayı affetmez. Üç ay önce bile bir söz verdiysen unutmayacaksın, yemeyeceksin sözünü. Akşama parka gidilecekse gidilecektir. Asabını bozmayacaksın çocuğun.
Nisan statükocudur, bir oyun bir kere o koltukta oynandıysa; aynı oyunu başka koltukta oynamaz. Saklambaçın ebesi hep aynıdır, hep aynı şaka yapılacaktır. Rol değiştirmeye gelemez.
Güney hijyeniktir, her yerde tuvalete girmez. Girse de yapmaz. İnatlaşırsan ağzına sıçar, yine de o alışveriş merkezinin tuvaletine sıçmaz.


4 yorum:

Handan dedi ki...

demek ki neymiş nisan beni hiç sev-e-meyecekmiş:( e ben anlayamıyorum ne dediğini:( üfffff

Adsız dedi ki...

merhaba,
siteniz çok hoş benimde 23 aylık bir oğlum var. sanki herşeyi tekrar yaşamış gibi oldum okuyunca.
tebrikler

๑ ★ prettyinpink ★ ๑ dedi ki...

djkhfhdsjf yahu bir yazdığınızla "ulan evet benim de yavrularım olsun, ben de bir insan yetiştireyim" diyorum, bir başka yazının sonrasındaysa arkama bakmadan uzaklaşmak istiyorum ama bir yandan da gülüyorum.

okula başlayınca -mecburen- bu özelliklerinin bir kısmından vazgeçmek durumunda kalacaklarını da belirtirim son derece büyük bir netlikle. tecrübe konuşuyo hüleeen =))))

Rengin Kosklu dedi ki...

final cümlesi bittiğim cümledir. off cok guldum yine :))) fakat Nisan'la 2 saat geçirmiş biri olarak yöntemin de sabit olduğunu belirtebilrim. eller vurularak silinecekse vurularak silinecektir. daha temiz olacak bahanesiyle farklı yönteme mahal verilmez. puan ancak gidiş yolundan verilir, test usulü çalışılmaz..